woensdag 17 juni 2015

DIY armbandjes knopen

no-A-rt.blogspot.com
En het is alweer een paar dagen juni. Wat gaat dit jaar toch weer snel (net zoals elk jaar eigenlijk).
Het wordt alweer steeds meer zomer en daarom heb ik vandaag een vrolijke Do It Yourself voor jullie. Je ziet ze elk jaar weer terug komen; Geknoopte armbandjes in allerlei vrolijke kleuren. Als armbandje maar ook als enkelbandje.
Wil je weten hoe je die maakt? Klik snel door
Wat ik voor de armbandjes gebruik is:
- Verschillende kleuren draad/touw (gebruik geen wol)
- Plakband/tape
- schaar

1. Geknoopte armbandje
Als eerste knip je een aantal draden af in verschillende kleuren. Ik heb 6 draadjes gebruikt, maar als je je armband breder of smaller wil kan je er ook meer of minder gebruiken.

Daarna knoop je de draden aan elkaar vast. Maar zorg er wel voor dat je nog genoeg draad hebt aan de bovenkant om hem vast te kunnen knopen om je arm.
Als je dit gedaan hebt vind ik het altijd erg handig om het touw even vast te plakken aan te tafel om te zorgen dat je hem niet de hele tijd wegtrekt.


Daarna kan je beginnen met knopen. Je legt de draden naast elkaar neer op de tafel en begint dan met het meest linker draad. Deze knoop je twee keer om het draad daarnaast en zo ga je verder totdat je helemaal rechts uitkomt. Dan begin je weer overnieuw aan de linker kant. 
(Voor linkshandigen is het volgensmij makkelijker om rechts te beginnen en naar links toe te werken)

Als je armbandje dan lang genoeg is kan je er aan het einde een knoop in maken. 



2. Gedraaid armbandje 



Voor dit armbandje heb je 7 draadjes nodig en een rond stukje karton.
In het ronde stukje karton knip je 8 inkepingen en in het midden een gat. 
Als eerste knoop je de draadjes aan elkaar vast aan de bovenkant. (de lengte van de draden kan je zelf bepalen) 
Daarna doe je de knoop door het gat in het karton en doe je alle 7 draden vast in een inkeping. Als het goed is houd je dan één inkeping over. 


Dan zorg je ervoor dat de lege inkeping naar jou toewijst. Vanaf de lege inkeping tel je 3 inkepingen naar rechts en pakt dat draadje. Dit draadje doe je in de lege inkeping. Op dat moment is er weer een nieuwe lege inkeping ontstaan en daar doe je weer precies hetzelfde mee. Net zolang totdat je het armbandje lang genoeg vind.
Aan het einde kan je alle draadjes uit het karton halen en een knoop aan het einde van het armbandje maken. 


Dit waren de 2 DIY's alweer. Hopelijk is het zo duidelijk hoe het moet. Zo niet? dan kan je me altijd een mail sturen of een reactie achter laten. 

Liefs Noa

P.S. Ik heb ook nog een eigen blog. Hierop plaats ik allemaal DIY's die ik maak. De laatste tijd komt er niet zo veel meer op maar er staan al een paar dingen op van heel lang geleden.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten