zaterdag 31 januari 2015

Wentelteefjes maken

Toen ik vanochtend wilde gaan ontbijten kwam ik tot de conclusie dat bijna al het brood op was. Het enige wat er nog aan brood was, waren een paar sneetjes ouder brood. Het brood was niet meer lekker om gewoon op te eten dus heb ik er wentelteefjes van gemaakt. Een ander ontbijt dan normaal en het was erg lekker. 


Wat je nodig hebt:
  • 1 ei
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder 
  • 8 sneetjes brood
  • 40 gram boter
Stap 1.
Meng het ei, de zakjes vanille suiker, de melk en het kaneelpoeder in een diep bord of groot bakje. 

Stap 2. 
Sop een voor een de sneetjes brood door het mengsel. Leg ze daarna op een stapel op een bord en giet het overige mengsel over de stapel heen. Dit moet nu even laten intrekken. Het brood neemt nog best veel van het mengsel in zich op. Ik had niet verwacht dat er zo weinig mengsel zou overblijven.


Stap 3. 
Doe de helft van de boter in een koekenpan. Als de boter warm is kan je de helft van de wentelteefjes in de pan bakken totdat het goudbruin is. Dit doe je nog een keer met de andere helft boter en de andere helft van de wentelteefjes. Halverwege het bakken moet je de wentelteefjes wel even omdraaien om er voor te zorgen dat allebei de kanten bruin worden. 

Als variatie op de 'standaard' wentelteefjes kan je ze ook eten met banaan, bessen of basterd suiker. 
Zelf ga ik de wentelteefjes zeker nog een maken. Het duurt iets langer dan normaal om je ontbijt te maken maar uiteindelijk valt dat ook nog wel mee. 

Liefs Noa Z.




1 opmerking: